Unelmieni kylpyhuone osa 3

Unelmieni kylpyhuone osa 3

 

 

Tämä artikkeli on kolmas osa ”Unelmieni kylpyhuone” – artikkelisarjaamme, jonka edelliset osat löydät täältä ja täältä. Tällä kertaa pääsemme kurkistamaan sisustussuunnittelija Marika Kurjen tekemiin valintoihin juuri siihen omaan unelmien kylpyhuoneeseen.

Toiminnallisuus ennen kaikkea

Kurki suunnittelee työkseen koteja ja tiloja hyvin erilaisiin tarpeisiin. Niin kuin asiakkaiden tiloja suunnitellessa, lähtisi hän myös oman unelmien kylpyhuoneen suunnittelussa liikkeelle kylpyhuoneen käyttäjien omista toiveista sekä tilan toiminnallisuudesta. Mitä kaikkea tilassa on tarkoitus tehdä? Miten käytettävissä olevat neliöt saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti?

Koska kylpyhuoneiden neliömäärät ovat usein rajalliset, tulee Kurjen mukaan eri kalusteiden ja toimintojen sijoitteluun kiinnittää erityishuomiota, jotta tilasta saadaan paitsi toimiva myös mielenkiintoinen ja kodikas.

Avaruutta ja arjen luksusta

 

Omaa kylpyhuonetta suunnitellessa Kurki varaisi kylpyhuoneelle reilusti enemmän tilaa kuin mitä normaalisti Suomessa on totuttu käyttämään. Tila ei kuitenkaan saisi olla niin suuri, että siitä tulisi kolkko ja kaikuva.

Kurjen unelmien kylpyhuone sisältäisi perinteisen suihkun, allaskaapin sekä omassa tilassaan sijaitsevan wc-istuimen lisäksi kylpyammeen sekä turkkilaisen saunan. Kylpyhuoneen säilytystilat olisivat kaikki kauniisti seinään upotettuja ja seinämateriaalista tehtyjä hyllyjä.

Harmooninen kokonaisuus

 

Omaan unelmien kylpyhuoneeseen Kurki valitsisi mahdollisimman maanläheisiä ja aikaa kestäviä värejä. ”Välttäisin erityisesti kovien kontrastivärien käyttöä, kuten valkoista ja mustaa.”, Kurki kertoo. Kylpyhuoneen seinät ja lattiat olisivat molemmat mahdollisimman isoa lämpöisen vaaleanharmaan sävyistä laattaa ja kalusteet puuta.

Tällä hetkellä kovassa suosiossa olevan vaalean tammen sijaan Kurki valitsisi omaan kylpyhuoneeseensa kuitenkin hieman tummemman tammen sävyisiä kalusteita. Perinteisen valkoisen altaan sijaan Kurki valitsisi luonnonkivestä tehdyn käsienpesualtaan.

Kiinnostavia yksityiskohtia

 

Elävyyttä kylpyhuoneen muuten harmooniseen värimaailmaan Kurki toisi erilaisilla laattapinnoilla sekä kenties mikrobetonisilla yksityiskohdilla. ”En kuitenkaan käyttäisi mikrobetonia koko kylpyhuoneeseen, vaan päällystäisin sillä esimerkiksi kylpyammeen ympäryksen tai jopa sisäosan.”, Kurki kertoo.

Kylpyhuoneen piensisustukseen, kuten pyyhkeisiin, Kurki valitsisi mustan, valkoisen ja harmaan lisäksi myös juuri nyt sisustuksessa pinnalla olevaa sinistä. Kotikylpylätunnelmaa tuotaisiin tilaan muhkeiden pyyhkeiden lisäksi reilunkokoisella upottavalla matolla.

Tunnelmallista käytännöllisyyttä

 

Ideaalitilanteessa Kurjen unelmien kylpyhuoneen hana ja suihku olisivat molemmat trendikkäästi mattamustia, mutta koska Kurjen haaveilemaa suurta kattoon upotettavaa kattosuihkua ei ainakaan vielä ole saatavilla kyseisen sävyisenä, kääntyisivät valinnat kuitenkin perinteiseen kromiin. ”Mattamustat hanat ja suihkut ovat paitsi tyylikkäitä, myös erittäin käytännöllisiä, sillä niissä ei näy sormenjäljet.”, Kurki lisää.

Kurki kiinnittäisi erityishuomiota myös tilan valaistukseen sekä peileihin. ”Kylpyhuoneessa täytyisi olla hyvä yleisvalaistus, mutta mahdollisuus myös tunnelmavalaistukseen.”