Unelmieni kylpyhuone osa 4

Unelmieni kylpyhuone osa 4

 

 

Tämä artikkeli on neljäs osa ”Unelmieni kylpyhuone” – artikkelisarjaamme, jonka edelliset osat löydät täältä. Tällä kertaa pääsemme tutustumaan sisustussuunnittelija Taina Hiltusen tekemiin valintoihin juuri siihen omaan unelmien kylpyhuoneeseen.

Helppohoitoisuutta ja järkeviä tilaratkaisuja

Omaa unelmien kylpyhuonetta suunnitellessa Hiltunen kiinnittäisi huomiota erityisesti materiaalien ja tilojen helppohoitoisuuteen, kuten oikeanvärisiin saumoihin sekä saumojen kokoon. Omassa unelmien kylpyhuoneessa hän suosisikin mahdollisimman isoja laattoja, pieniä saumavälejä sekä ei liian tummia, mutta ei toisaalta liian vaaleitakaan saumavärejä.

Hiltunen kehottaa kylpyhuoneen suunnittelussa kiinnittämään erityishuomiota myös kylpyhuoneen tilajaotteluun. Mitä kaikkea tilaan halutaan mahduttaa? Tuleeko samaan tilaan esimerkiksi vessaa, pukuhuonetta tai kodinhoitohuonetta? Hiltusen omaan unelmien kylpyhuoneeseen ei esimerkiksi sijoitettaisi vessaa tai kodinhoitohuonetta ollenkaan, vaan ne olisivat erikseen omina tiloinaan.

Rentoa oleskelua ja luonnonläheisiä sävyjä

 

Hiltusen unelmien kylpyhuoneessa astuttaisiin ensimmäiseksi viihtyisään pukuhuoneeseen, joka voisi toimia myös oleskelutilana. Tilassa olisi suuri peili sekä mahdollisesti tämän alla meikkaukseenkin sopiva taso. Tilassa olisi myös penkki, joka voisi toimia myös pyyhkeiden säilytysratkaisuna.

Sekä taso että penkki olisivat kiinteitä kalusteita ja ne olisi päällystetty esimerkiksi tammensävyisellä puujäljitelmälaatalla, helpottaen samalla myös pintojen siivousta. Muuten sekä pesutilat että pukuhuone olisivat joko harmaata, betonimaista laattaa tai mikrosementtiä ja katto vaaleaa puuta. Tila olisikin yhdistelmä rouheaa betonimaista pintaa ja lämmintä puuta sekä aitona että jäljitelmänä. ”Luonnosta löytyvät materiaalit ja sävyt ovat turvallisia ja aikaa kestäviä valintoja kylpyhuoneeseen, sillä niihin ei kyllästy helposti.”, vinkkaa Hiltunen.

Piristystä tehosteväreillä

 

Pukuhuone sekä pesutilat olisi jaoteltu omiksi tiloikseen jonkinlaisella tilanjakajalla ja pesutiloissa olisi suihkun lisäksi mahdollisesti pieni, yhden hengen amme. ”Nykyisessä kodissamme on kylpyhuoneessa kaksi suihkua, mutta kokemus on osoittanut, että perheemme pärjää varsin hyvin yhdellä suihkulla.”, kertoo Hiltunen. Pesutilojen yhteydessä olisi myös kirkaslasisilla seinillä ja ovella erotettu sauna.

Hiltusen unelmien kylpyhuoneessa hanat ja suihkut olisivat mattamustia, jolloin ne toimisivat samalla myös tilan tehoste-elementteinä. Myös kylpyhuoneen tekstiileistä löytyisi mustaa, mutta halutessaan, tilaan voisi tuoda joskus enemmänkin väriä esimerkiksi kirkkaan punaisilla tai vaikkapa turkooseilla pyyhkeillä, tyynyillä ja matoilla. ”Musta, tammi ja betoni antavat hyvin maanläheisinä sävyinä melko vapaat kädet vaihtelulle oman mielen mukaan.”, kertoo Hiltunen.

Integroituja ratkaisuja

 

Hiltunen tunnustaa inhoavansa monista kylpyhuoneista löytyviä metallisia irtohyllyjä. Siksi Hiltusen unelmien kylpyhuoneessa kaikki hyllyt olisivat integroituja ratkaisuja ja samaa materiaalia seinän kanssa. ”Seinään integroidut hyllyt ovat kauniin ulkonäkönsä lisäksi helppohoitoisia ja helposti toteutettavissa, kunhan ne osaa ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.”, Hiltunen lisää.

Lisäksi kylpyhuoneen valaistuksen pitäisi olla helposti muunneltavissa, eli hyvän yleisvalaistuksen lisäksi valaistusta olisi mahdollista muuttaa tunnelmallisemmaksi himmentimien avulla.