Unelmieni kylpyhuone osa 6

Unelmieni kylpyhuone osa 6

 

 

Kuudennessa osassa ”Unelmieni kylpyhuone” – artikkelisarjaamme pääsemme tutustumaan Laatta Leevin uuden tehopakkauksen, Mari Huhtasen unelmakylppäriin. Sarjan aiemmat osat löydät täältä.

Huone pyhitettynä kylpemiselle

Huhtasen unelmien kylpyhuone olisi tarkoitettu puhtaasti kylpemiseen, eikä sen yhteydessä olisi kodinhoitohuonetiloja. Tilasta löytyisi ehdottomasti suihkun lisäksi myös amme, muttei perinteiseen suomalaiseen tapaan saunaa - kylpyhuone olisi pyhitetty kylpemiselle ja suihkussa käymiselle.

 

Värimaailmana klassinen valkomusta

Huhtasen unelmien kylpyhuoneessa tilan henki luotaisiin värien sijasta materiaalien muodoilla leikittelyllä. Kylpyhuoneen laattojen joukosta ei löytyisi todennäköisesti montaa perinteistä suokulmaista laattaa suorissa linjoissa, jos yhtään.

Koska tilan elävyys ja luonne toteutetaan materiaalien muotojen leikittelyllä, Huhtanen toteuttaisi kylpyhuoneen klassisella mustavalkoisella värimaailmalla. Vastakohtien upeita kontrasteja hyödynnettäisiin mm. pennimosaiikeilla toteutetussa, näyttävässä mustavalkoisessa lattiassa.

Luonnonvaloa, pehmeyttä ja viherkasveja

Kylpyhuoneeseen tunnelmaa Huhtasen unelmien kylpyhuoneessa toisi upea yhdistelmä luonnollisia elementtejä – ison ikkunan kautta tilaa valaiseva luonnonvalo, pellavasta valmistettujen, ihanien tekstiilien tuoma pehmeys ja tilaan tyylikkäästi sommitellut viherkasvit. Yhdessä nämä elementit toisivat pehmeyttä klassiseen, mutta kovaan mustavalkoiseen kylpyhuoneeseen ja loisivat siitä tilan, jonka pääpaino on kylpemisen yhteydessä rentoutuminen.

Pehmeyttä tilaan toisi myös puiset, esimerkiksi tammesta tai saarnesta valmistetut pyyhekoukut tai telineet, joiden teemaa jatkettaisiin perinteisyyttä korostavalla punoskorilla tai puujakkaralla. Tilan rauhallisuutta loisivat myös mustana tai valkoisena toteutetut säilytyskalusteet, jotka piilottavat kylpytarvikkeet vierailijan silmistä. Huhtanen hyödyntäisi esimerkiksi Svedbergsin kauniita säilytysratkaisuja tilan rauhoittamiseen.

 

Huhtasen unelmien kylpyhuone olisi rentoutumisen täydellinen leposija - sen klassinen värimaailma, tilaan tulviva luonnonvalo, pehmeät tekstiilit ja tilaa rikastuttavat viherkasvit tekevät siitä täydellisen tilan kylpemiselle ja mielensä tyhjentämiselle.