Milloin ja miksi kylpyhuoneremontti on ajankohtainen?

Milloin ja miksi kylpyhuoneremontti on ajankohtainen?

Kylpyhuoneremontti on yksi suurimmista ja kalleimmista kodin remonteista. Remontti kannattaakin suunnitella huolella, jotta lopputulos miellyttää silmää ja palvelee käytössä mahdollisimman pitkään.

Kylpyhuone on kodin käytetyimpiä tiloja, joka vaatii aika ajoin päivitystä. Remontin tarve voi tulla eteen useista syistä, mutta milloin on oikea hetki toteuttaa remontti?

Remontti pakkotilanteessa vai vapaaehtoisesti?

Kylpyhuoneremonttiin ryhdytään tavallisesti pitkän harkinnan tuloksena tai pakkotilanteessa, kuten taloyhtiössä tehtävän putkiremontin tai vesivahingon takia. Monet haluavat remontoida kylpyhuoneensa myös muuttaessaan uuteen asuntoon, jos edellisen omistajan valinnat eivät miellytäkään omaa silmää.

On ymmärrettävää, että kylpyhuoneen pintamateriaalien ja kalusteiden käyttöikä on rajallinen - joutuvathan ne kovan rasituksen ja kosteuden alaisiksi joka päivä. Selkeä merkki tarpeesta kylpyhuoneremontille on kuitenkin viimeistään silloin, kun kylpyhuoneen pintamateriaalien kuluminen vaarantaa tilan vedeneristyksen! Kun kylpyhuoneen pintamateriaalit ovat niin kuluneet tai pahasti rikkoontuneet, että voidaan olettaa materiaalien vedeneristyskyvyn heikentyneen, on remontti jo pakollinen laajempien kosteusvaurioiden ehkäisemiseksi.

Nykyaikaistaminen ja arjen helpottuminen

Suomessa erityisesti vanhemmat kylpyhuoneet ovat monesti pieniä ja ahtaita. Etenkin vanhemmissa kerrostaloissa pienet "komerokylppärit" ovat jo vanha tuttu niiden asukkaille. Pienet kylpyhuoneet yhdessä modernien tarpeiden kanssa kuitenkin heikentävät niiden käytettävyyttä. Pienelle kylpyhuoneelle pystytäänkin tekemään ihmeitä nykyaikaistamalla ja suunnittelemalla tilan toiminnollisuudet uudelleen kylpyhuoneremontin yhteydessä.

Remontin suunnittelussa kannattaakin hyödyntää sisustusalan tai erikoisliikkeiden asiantuntijoita, jotka osaavat ottaa huomioon ulkonäöllisten seikkojen lisäksi monia arkea helpottavia asioita, joita ei itse tule edes ajatelleeksi.

Kylpyhuoneremontti kannattaa

Kylpyhuoneremontin kustannuksiin vaikuttavat monet asiat, kuten materiaali- ja kalustevalinnat, remontin aikataulu sekä kylpyhuoneen koko. Kylpyhuoneen ilme on kuitenkin mahdollista muuttaa täysin remontin myötä, joten kustannuksista huolimatta remontti kuitenkin yleensä kannattaa.

Remontoitu kylpyhuone lisää paitsi asumismukavuutta, nostaa se myös huoneiston arvoa, joten tulevaisuuden ja asunnon jälleenmyyntiarvon kannalta remontointi on myös kannattavaa.

Kylpyhuoneremontin oikea ajankohta

Oikea aika kylpyhuoneremontille määräytyy usein kylpyhuoneen nykyisen kunnon, asunnon arvonkehitystarpeiden sekä henkilökohtaisten tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Kun remontti on suunniteltu huolellisesti ja toteutettu ammattitaidolla, se voi tuoda kotiin paitsi lisää mukavuutta ja esteettistä iloa, myös taloudellista arvoa pitkäksi aikaa.

Haluatko lisätietoja kylpyhuoneen remontoinnista?

Lataa maksuton Kylpyhuoneremontoijan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja kylpyhuoneen remontoinnista. Jos taas etsit inspiraatiota oman kylpyhuoneesi uudistukseen, tutustu Unelmieni kylpyhuone -artikkeleiin, jossa työntekijämme kertovat miltä heidän unelmiensa kylpyhuoneet näyttäisivät.