Myymälämme on avoinna ma klo 8-19, ti-pe klo 8-18, la 9-14, su suljettu. Varasto avoinna ma-pe 7-17, la 9-14, su suljettu. 

Unelmieni kylpyhuone osa 2

RSS
Unelmieni kylpyhuone osa 2

 

 

Tässä artikkelissa jatkamme "Unelmieni kylpyhuone" -artikkelisarjaa, jonka ensimmäisen osan voit lukea täältä. Tällä kertaa pääsemme tutustumaan toimitusjohtajamme Lasse Seppäsen valintoihin!

Suuria linjoja

Seppänen arvostaa suuria linjoja ja laattojen kokoa, sillä ne tuovat hyvin avaruutta pieneenkin tilaan. Lisäksi suurikokoiset kylpyhuonelaatat on helpompi hoitaa, koska saumojakin on vähemmän. 

Hän on käyttänyt omassa kylpyhuoneessaan jo pitkään isokokoista, 30x60 cm laattaa, jonka kokoa hän vannoo kasvattavansa seuraavassa remontissa 30x90 cm tai jopa 60x120 cm kokoiseen laattaan. "Vaikka tila olisikin pieni, ei se estä suuren laatan käyttöä - silloin on vain tärkeää suunnitella laattajako huolellisesti", Seppänen muistuttaa.

 

Unelmien kylpyhuoneen lattian suhteen Seppänen käy mielessään taistelua niin ikään suurikokoisen ja pienemmän laatan välillä. Hän haaveilee suuresta lattialaatasta, joka olisi mahdollista toteuttaa esimerkiksi seinänvierikaivon avulla. Toisaalta taas esimerikiksi Purus on tuonut markkinoille fiksun lattiakaivoidean, jolla 15x15 laatalla saadaan aikaan todella upea lopputulos. Päätös näiden kahden välillä tulisi olemaan hankala.

Hän toteuttaisi omaan unelmien kylpyhuoneeseensa yhden tehosteseinän ja muut seinät olisivat sitten vaaleampaa laattaa, jossa voisi olla jokin hento kuvio. Tehosteseinä olisi mosaiikkia, värikästä lasilaattaa tai kromilaattaa. Lattian tulisi olla tumma, muttei kuitenkaan aivan yksivärinen, jottei siivouksesta tule liian vaikeaa. Tehosteseinän väri määrittäisi Seppäsen mukaan lopullisen värin lattiallekin.

Kylpylämäistä tunnelmaa

Perisuomalaisuudesta poiketen Seppäselle sauna ei ole välttämätön tila, sillä sen pois jättäminen mahdollistaisi "spa-fiiliksen" välittymisen kylpyhuoneen jokaiseen nurkkaan. Kattoon hän laittaisi useita himmennettäviä led-valoja, joista osa suunnattaisiin tehosteseinää korostamaan ja elävöittämään. Kylpylätunnelmaa lisäämään hän toivoo myös kylpyammetta, jonka ympärille rakennettaisiin portaat ja pieni taso virvokkeille. Seinään asennettaisiin lisäksi ulosvedettävä kirjateline, jos ammeessa loikoilun ohessa tekisi mieli lukea. 

Unelmien kylpyhuoneeseensa Seppänen haluaisi myös taustamusiikkia, joka toteutettaisiin kylpyhuoneen kulmiin asennettavien kosteutta kestävien kaiuttimien avulla. Musiikkia voisi kuunnella myös kylpyammeen viereiseltä löhötuolilta kylpemisen lomassa

Modernia käytännöllisyyttä peseytymis- ja WC-tiloihin

Seppänen arvostaa mukavuutta ja käytännöllisyyttä, mikä näkyy myös hänen kylpyhuonesuunnittelussaan. Suihkun tulisi olla tarpeeksi tilava ja rajattu seinillä, jotta vesi jää vain suihkutiloihin. Lisäksi seinät tekevät suihkussa käynnin miellyttävämmäksi, kun kuuma vesi lämmittää tilan. Hän haaveilee myös seinältä laskettavasta penkistä, johon on mukava istahtaa suihkun aikana. Suihkutilassa tulisi olla myös sekä katto- että käsisuihku. 

Kylpyhuonekalusteiksi Seppänen valitsisi seinä-WC:n sekä laatikollisen allaskaapin, jonka päällä olisi Temalin EcoLight –valaisin pistorasioilla. Valo ei hänen mukaan ole markkinoiden kaunein, mutta kyseinen valaisin antaa erinomaisen valon ja miellyttäisi varmasti esimerkiksi vaimoa tämän meikatessa.

Seppänen käyttäisi unelmien kylpyhuoneessaan reilusti Smedbo:n seinäkoukkuja. Koukkuihin ripustetuilla tekstiileillä saa aikaan kivasti väriä ja ilmettä. Pienenä erikoisuutena hän laittaisi allaskaapin viereen oman telineen hiustenkuivaajalle, kuten hotelleissa on usein tapana. 

Käytännöllisyyden hän huomioisi myös kuivauksessa. Hän asentaisi seinälle kuivaustangon, johon ripustaa kylpytakin kuivahtamaan sekä hyllylle kuivaimen pyyhkeitä varten.

Seppänen huomauttaa vielä loppuun, että nämä suunnitelmat ovat loppujen lopuksi osittain haaveilua, sillä monesti se paremman puoliskon sana painaa kylpyhuoneenkin suunnittelussa hyvin paljon.

 

Seuraavalla kerralla tutustumme sisustussuunnittelija Marika Kurjen valintoihin unelmien kylpyhuoneeseensa. Pysy siis kuulolla!

Edellinen kirjoitus Seuraava kirjoitus

  • Laatta Leevi
Kommentit 0
Jätä kommentti
Nimi:*
Sähköposti:*
Viesti: *

Huomio: kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.

* Pakolliset kentät