Juuso Mäkilähde: unelmakoti on valmiina

Juuso Mäkilähde: unelmakoti on valmiina

Asukkaat: Juontaja Juuso Mäkilähde puolisonsa sekä 4- ja 7-vuotiaiden lastensa kanssa.

Koti: 160-neliöinen hirsitalo Kirkkonummella. 5 huonetta, 2 wc:tä, vaatehuone ja kuntohuone. Rakennusprojekti valmistui kesällä 2021.

 ”Olen itse kasvanut lapsena omakotitalossa, ja halusin tarjota omille lapsilleni samankaltaisen, kasvuympäristön kuin mitä itsellänikin on ollut”, kertoo radio- ja tv-juontaja, toimittaja Juuso Mäkilähde. Hän jatkaa: ”Aloimme etsiä omakotitaloa, koska lasten kasvaessa Helsingin kotimme alkoi käydä meille pieneksi”.

Rakentaminen ei ollut Mäkilähteen perheelle ensimmäinen vaihtoehto, mutta siihen lopulta päädyttiin. Honkarakenteen talomallistosta valikoitui Mäkilähteen perheelle muokattu hirsitalokoti.

Rakennusprojektiin tulivat apuun arkkitehti Tuuli Petäjä-Sirén ja sisustussuunnittelija Maru Hautala. Mäkilähteet toivoivat, että kodissa suosittaisiin mahdollisuuksien mukaan kotimaisia valmistajia. Ammattilaiset laativat rakentamiselle realistisen budjetin. Budjetti auttoi pitämään projektin kuluja kurissa, eikä rakennusurakan aikana päässyt syntymään yllätyksiä.

Juuso on tyytyväinen, että sai projektiin mukaan sisustussuunnittelijaksi Maru Hautalan. Marun kanssa Mäkilähteet miettivät tarkoin asunnon jokaista kohtaa ennen rakentamista: onko valojen paikat sähkösuunnitelmassa kohdillaan, avautuvatko ovet juuri oikeaan suuntaan, sopivatko toivotut kalusteet tilaan jne.

 

Olohuoneessa ja keittiössä laattana Terratintan Kos Vit

 

Maru sai lähes vapaat kädet tilojen väri- ja kalustesuunnitteluun. Kokonaisuuteen haettiin ajatonta ilmettä ja käytännöllisyyttä. Oleskelutilan lattialaataksi valittiin Terratintan KOS Vit koossa 120x120cm. Suurikokoisten lattialaattojen yhtenäiset, isot pinnat ovat saumattomia ja tekevät tilasta helppohoitoisen. Laattojen vaalean betoninharmaa väri on luonnonmukainen ja lattialaatat sointuvat hirsiseinien värisävyyn.

Keittiö ja olohuone ovat kodin yhtenäistä tilaa. Kodinkoneet eivät erotu keittiön muusta tyylistä, koska kalustepeitteiset ovet sulautuvat keittiön yhtenäiseen linjaan. Kalusteiden pastellisävyt ja värikkäät yksityiskohdat sopivat hienosti kodin yleisilmeeseen.

Keittiön välitilanlaataksi valittiin Terratintan Hexa mosaiikkilaatta, sävynä Cotton Candy. Mosaiikkilaatan pintaviimeistely (matan ja kiiltävän sekoitus) heijastaa valoa ja luo pintaan elävyyttä.

Välitilanlaattana Terratintan Hexa mosaiikkilaatta, sävy Cotton Candy

 

Saunatilan värimaailma on tumma. Tilaan sopii hyvin pistemäinen, lämpimän sävyinen valaistus, tällä luodaan saunatilaan sopiva tunnelma. Pukuhuoneen ja saunatilan laattana on Ceramica Magican Ceppo Grey koossa 80x80cm. Tämä terazzo-laatta käy hyvin yhteen lämpökäsiteltyjen haapalauteiden kanssa. Samaa laattaa on käytetty myös kodinhoitohuoneessa.

Pukuhuoneen ja saunatilan laattana Ceramica Magican Ceppo Grey 

 

Pintamateriaalihankinnoissa (laatat, hanat, sauma-aineet, allaskalusteet, wc:t, suihkuseinät jne) hyödynnettiin Laattaleevin monipuolista valikoimaa.

Mäkilähde toteaa: ”Arvostan myös korkealle sitä, että Laattaleevin kautta saa kätevästi kaikki vesikalusteet, peilit yms. Eli kokonaisuudet kerralla kasaan. En ollut tajunnutkaan kuinka paljon persoonallisia ja tyylikkäitä ratkaisuja laatoilla voidaan toteuttaa ennen kuin tutustuin LaattaLeevin valikoimaan. Todellinen karkkikauppa! Meidänkin kodista löytyy nyt peräti yhdeksää erilaista laattapintaa”

Juuso sanoo, että ilman Marua he eivät olisi rohjenneet valita värejä tai kuoseja, mutta nyt tuntui turvalliselta luottaa ammattilaisen makuun.

"Saimme todellakin oman unelmakotimme. Kotona vietetään niin paljon aikaa, on kivaa, että se on myös viihtyisä", huokaa Mäkilähde onnellisena.

 

Mäkilähteen omat suosikit

Mäkilähde listaa omat suosikkinsa: "Olohuoneen iso laatta. Käytännöllinen ja kestävä. Laatoista saattaa helposti tulla kylmä fiilis, mutta tämä on hyvä esimerkki siitä että se voi olla myös lämmin ja visuaalisesti hyvinkin pehmeä".

 Mäkilähde jatkaa: " Toinen suosikki on Terratinta Voices allaskaappi. Keraamiset tasot ovat tyylikkäät ja lasten kylpyhuonekäytössä aivan ylivoimaiset. Ei haittaa, vaikka vesi ja hammastahna vähän enemmänkin roiskuvat".

 Voices allaskaappi  Kuosi: Betontech White

 

Mäkilähde pitää myös yksityiskohdista kotinsa sisustuksessa. Näitä ovat mm. kodinhoitohuoneen koristelaatta, joka yhdistyy upeasti hirsiseinään sekä WC:n syvennyksen koristeellinen kalanruotolaatta. 

 Syvennyksen koristeellinen kalanruotolaattana Pietra Limestone Herringbone, sävynä Ivory

Kodinhoitohuoneen koristelaattana Equipen Scale Fan mattalaatta